zaterdag 2 juni 2012

Jongste Budelse karateleden winnen 5 bekers in Gelderland

De nieuwste lichting van 9 karate jeugdleden van Yin Yang Budel heeft afgelopen zaterdag 5 bekers weten te behalen tijdens de jeugdkampioenschappen van Gelderland.

In totaal waren er zo’n 70 deelnemers tussen de 6 en 15 jaar oud, verdeeld over 15 poules, die in Warnsveld bij Zutphen op twee matten het gevecht aangingen.
Rond half 10 begon het.
Voor veel vechtertjes was het de eerste keer dat ze meededen aan een gevechtstoernooi en de zenuwen liepen hoog op. Ook, of misschien wel vooral, bij de aanwezige ouders.
De jonge karateka’s lieten een aardig partijtje zien. In wedstrijden van anderhalve minuut werden er veel stoten en trappen uitgedeeld en menigeen was blij met de helmpjes en hand-,  been- en kruisbescherming die werden gedragen.
Na een uitputtende dag van duel na duel, gingen om half drie de finale wedstrijden van start.

Karateschool Yin Yang uit Budel wist de volgende prijzen in de wacht te slepen:
Jasper Timmermans: 2e prijs;
Nick Hooijmans (die meevocht namens karateschool Naka Ima uit Monfort): 2e prijs;
Sander Timmermans: 3e prijs;
Wouter Timmermans: 3e prijs;
Alexander Gimblett: 3e prijs.
De overige vechters (Youri Bruyns, Jelte Schuringa, Jari Meppelink en Nourdin Katouti) wonnen met hun 4e, 5e en 6e prijzen een medaille.
De coaches, sempai Jet Groot Kormelink en sempai Sandra van Ham waren tevreden. Echter, dat betekent niet dat het jeugd selectieteam op zijn lauweren kan rusten: er is weer gevechtstraining a.s. vrijdag 8 juni, want in oktober staan er weer Nederlandse Kampioenschappen op de agenda.

Het was een heel spannende en lange dag voor alle deelnemers en meereizende familieleden. Iedereen was in elk geval een ervaring rijker en kon thuis zijn trofee met gepaste trots laten zien.

Voor meer informatie: Shihan Gerard van Kessel (5e Dan), tel 06-22771798 of onze site: http://www.kyokusyinyang.nl/




Geen opmerkingen:

Een reactie posten