zaterdag 30 juni 2012

Examens juni 2012


Alle kandidaten geslaagd voor Karate examen

KARATE EXAMENS van 29 juni 2012

Shihan Gerard van Kessel van karateschool Yin Yang had het “beste” voor de “leste” les bewaard: zo’n 25 jeugdige karateka’s mochten in de afgelopen week op examen. Er werden examens afgenomen voor een volgende slip of band in de Dojo in Budel.

Bij de kandidaten was de druk te voelen, de gespannen spieren trilden en de antwoorden op de vragen bleven af en toe in de keel steken.

Voor de jongste witte banders was het belangrijk, dat men tot 10 kon tellen in het Japans, dat de band op de juiste manier geknoopt kon worden, dat een aantal basistechnieken uitgevoerd kon worden en de daarbij behorende Japanse termen bekend waren, maar vooral dat iedereen zijn of haar best deed. En dat was het geval! Ze hadden allemaal de volgende slip op hun band gehaald. Er waren zelfs 2 leden in die groep die slaagden voor hun oranje band, omdat ze hun eerste kata (gevecht tegen denkbeeldige tegenstanders) konden lopen!

Voor de iets oudere jeugd, was het een stuk zwaarder: vanaf oranje band moet je namelijk laten zien, dat je gemakkelijk 20 keer kunt opdrukken op je vuisten, en 30 keer een sit-up maken. De karatetechnieken zijn moeilijker en talrijker en moeten preciezer en met meer pit worden uitgevoerd, ook zijn er natuurlijk de kata’s die je moet kunnen lopen.  Hoe hoger je graad, hoe meer kata’s. En net als bij de 16-plussers moest ook hier onze blauwe bander houten planken breken.

Hier en daar waren verbeterpunten, maar gelukkig was het over het algemeen meer dan goed genoeg om iedereen te laten slagen !

Ook bij de senioren waren de leden die op waren gegaan geslaagd.

Proficiat allemaal. Na de vakantie worden de certificaten en bijbehorende nieuwe slippen of banden uitgedeeld.


ZOMERSTOP

I.v.m. de zomervakantie is er géén karatetraining van 30 juni t/m 12 aug. in de dojo in Budel.

We beginnen weer op 16 en 17 augustus.

Fijne vakantie! Osu.
Verdere informatie: bij Shihan Gerard van Kessel, 5e Dan, tel. 06-22771798 of www.kyokusyinyang.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten